Keresés ebben a blogban

2023. július 20., csütörtök

A régi debreceni strandot is megidéző fürdő: Gyopáros


Debrecent szerető helyi polgárként hazánk más országrészeibe is szívesen kirándulunk. Ezúttal 2023 júliusában a cívisvárostól 163 kilométerre lévő – Békés vármegyei – Orosházán vendégeskedtünk, ahol a településhez tartozó Gyopárosfürdő strandját is meglátogattuk. Fotó, videó© Debreceni Képeslapok


A csodálatos természeti környezetben elterülő békési oázist tavak, parkok, valamint fedett és szabadtéri vizes gyógy- és élményrészek alkotják, s ennek a pazar létesítménynek a strand kilátótornya az egyik emblematikus eleme – lásd mindezt a fenti videónkban és a most megosztott képeinken!

A gyopárosfürdői strand úszómedencéje 2023 júliusában. Fotó, videó© Debreceni Képeslapok

Élményeink és tapasztalataink alapján összességében az a kedvező benyomás alakult ki bennünk, hogy Gyopárosfürdő ötvözi a hajdúszoboszlói és a régi debreceni strand adottságait és hangulatát.

A gyopárosfürdői strand úszómedencéje 2023 júliusában. Fotó, videó© Debreceni Képeslapok

A gyopárosi tavakon horgászni, csónakázni és vízibiciklizni lehet a gyönyörködés mellett, míg az épített attrakciók között például ötletes gyermekmedencék, úszó- és termálmedencék találhatók. Ezeken kívül sodró-, dögönyözős és csúszdás medencék is gondoskodnak a fürdőzők kikapcsolódásáról.

A gyopárosfürdői strand sodrómedencéje 2023 júliusában. Fotó, videó© Debreceni Képeslapok

A gyopárosfürdői strand gyermek úszómedencéje 2023 júliusában. Fotó, videó© Debreceni Képeslapok

Ebben a minden igényt kielőgítő fantasztikus paradicsomban ugyanakkor a kinti termál gyógyvíz élvezése mellett benti gyógyászati kezeléseket is igénybe vehetnek a látogatók.

A gyopárosfürdői strand Toronymedencéje 2023 júliusában. Fotó, videó© Debreceni Képeslapok

A gyopárosfürdői strand csúszdás medencéje 2023 júliusában. Fotó, videó© Debreceni Képeslapok

A fürdőhely hatalmas és gyönyörű tórendszerében, a strandi parton a vendégeket olyan vízi virágok is megörvendeztetik, mint amilyenek a 2013-as átépítése előtti Békás-tavat is színesítették Debrecenben.

A gyopárosfürdői strand parkja a tónál, 2023 júliusában. Fotó, videó© Debreceni Képeslapok

A gyopárosfürdői strand tóparti virágai 2023 júliusában. Fotó, videó© Debreceni Képeslapok

A gyopárosfürdői strandon vízibiciklik és csónakok is szolgálják a vendégeket. Fotó, videó© Debreceni Képeslapok

A vendégek a létesítményhez közeli hotelekben, panziókban, továbbá a strand melletti hangulatos kempingben is megszállhatnak. Bővebb információk a hely és a víz történetéről, a szolgáltatásokról, kezelésekről, nyitva tartásokról, árakról, programokról erre a linkre látogatva tanulmányozhatók.

A gyopárosfürdői tavakon a pecások is gyakori vendégek. (2023 júliusa.) Fotó, videó© Debreceni Képeslapok

A gyopárosfürdői tavakat csodás nádasok övezik. A képen középen a strand kilátótornya. Fotó, videó© Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A gyopárosfürdői strand Toronymedencéje 2023 júliusában. Fotó, videó© Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése