Keresés ebben a blogban

2023. november 20., hétfő

Az Újkertből ilyen szuperül látszott hétvégén a Bükk

A debreceni Újkerti lakótelepen található Lehel utca egyik 14 emeletes épületéből készített lélegzetelállító felvételt kaptunk Kedves Olvasónktól. Nyitrai Daniella leírta, hogy a képet 2023. november 18-án, szombaton reggel fotózta 200-as teleobjektívvel. A kép aznap egész délelőtt látható volt, de ez a ritkább.

A Bükk látványa a több mint 100 kilométerre lévő debreceni Újkertből fényképezve, 2023. november 18-án. Fotó: © Nyitrai Daniella

„Előtérben a Vezér utcai lakótelep, háttérben a Bükk. Ritka, hogy reggel is ilyen szépen látszanak a hegyek, ennek oka most az volt, hogy fölöttünk borult az ég, nyugaton viszont szép tiszta az idő, és ez kiemelte a hegyeket” – avatott be levélírónk a felvétel megalkotásának körülményeibe. Megtudtuk azt is, hogy a fotó bal szélén látható szürke sáv a Debreceni Egyetem egyik épülete:

A fenti kép rejtélyes szürke csíkja: a Debreceni Egyetem egyik épülete. Fotó: © Nyitrai Daniella

Nyitrai Daniella korábban alkonyati jelenetet is megörökített az Újkertből a hegyvonulatról, az ezt bemutató cikk itt található. Köszönjük szépen a képet, Kedves Olvasóinkat pedig továbbra is arra buzdítjuk, hogy régi és friss fotóikat, témajavaslataikat küldjék el nekünk közzététel céljából a dkepeslapok@gmail.com címre!

A Kékes látványa a több mint 100 kilométerre lévő debreceni Újkertből fényképezve, 2023 áprilisában. Fotó: © Nyitrai Daniella

DBKL

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése