Keresés ebben a blogban

2023. november 2., csütörtök

Novemberi nyár a Békás-tó aranyló lombjai közt


Debrecen javában tart a fűtési szezon, a Piac utcán szerelik a karácsonyi díszeket, ennek ellenére az időjárás csöppet sem idézi a telet. Emiatt 2023. november 2-án a nagyerdei Békás-tónál tettünk egy sétát, s közben az egyre színesebb lombokban is gyönyörködtünk. Fotók, videó: © Debreceni Képeslapok

Meglepve, de örömmel állapítottuk meg azt is, hogy itt még működnek a szökőkutak, s úgy véljük, hogy igazán üzemelhetnének még például az Egyetem téri és a Piac utcai társaik is. Nem túl felemelő látni az üres medencéket, miközben még hét ágra süt a Nap.

A padokon és a játszótéren is sokan élvezték a kellemes időt. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Ennek ellenére így is jóleső, hogy itt még egy másik világba csöppen az ember, és nem kell gondolnunk az elmúlásra, hanem egyszerűen csak megpihentethetjük a szemünket a napsütötte természeten.

Debrecenben minden bizonnyal már csak itt működnek a szökőkutak 2023. november 2-án. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A csütörtök délutáni naplemente-közeli ottjártunkkor még sokan élvezték a fák susogását, aranyló leveleiket, valamint persze a vadkacsák és a halak ide-odacikázását is.

A Békás-tó északkeleti partsávja 2023. november 2-án (nyitóképünk teljes méretben). Fotó: © Debreceni Képeslapok

DBKL

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Színes lombok a tó és a játszótér között. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése