Keresés ebben a blogban

2023. november 26., vasárnap

Ételbár a debreceni nagypiacnál: a régi Pulykakakas

Debrecen forgalmas vendéglátóhelye volt a Csapó utcai Pulykakakas Ételbár, ami a vásárcsarnok épülettömbjében, a vegyipari szakközépiskolával szemben működött. A korabeli sajtóhírek szerint a II. osztályú „Pulyka” 1976. október 19-én nyílt meg a Pulykakakas nevű vendéglátó üzletházban.


Ebben a központi piac előtti, Csapó utcai tömbben a modern, hangulatos, önkiszolgáló étel­bár mellett a háziasszonyok boltja is szolgálta a betérőket, s ez a csemegeüzlet a vendéglőből is megközelíthető volt. Mindemellett a „vendég­látó kombinátban” önkiszolgáló étterem és büfé is működött. Sokan jártak át ide enni-inni a piacozók, valamint a közeli iskolák diákjai közül is. Ne felejtkezzünk meg arról se, hogy maga a vásárcsarnok 1976. augusztus 19-én reggel 5 órakor nyílt meg, és 2006. július 15-én zárták be. A létesítményegyüttes helyén 2008 óta a Fórum Debrecen és a Csokonai Fórum áll. További képeinken a Pulykakakas előtti jelenetet, a teljes étlapot és a komplexum bontását elevenítjük fel...

A Pulykakakas Üzletház a Csapó utcai vásárcsarnok előtt. A reprodukciót Cimre Józseftől kaptuk, köszönjük!


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A Pulykakakas Ételbár árlapjának illusztrációit Várkonyi Károly grafikusművész készítette.
Reprodukciók
© Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Vendéglátós múltidézéseink sok régi képpel:
A Csapó utcai Debrecen Áruház bontása a nagypiac mellett, 2005-ben. A fotókat Palincsár Zoltántól kaptuk, köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése