Keresés ebben a blogban

2023. november 26., vasárnap

Madarakkal, virágokal teli színpompás mesevilág

Debrecenben „Az én tűvel rajzolt világom” címmel csodálható meg Vincze Lajosné foltvarró ingyenes kiállítása december elsejéig a Benedek Elek könyvtárban. Fotók: © Vass Attila Tamás Debreceni Képeslapok


A Piac utca 68. szám alatti intézményben látható patchworktárlathoz mellékelt bemutatkozásában az alkotó felidézi: óvónőként dolgozott 40 éven át, s mindig fontosnak tartotta, hogy a gyerekek szép környezetben éljék a mindennapjaikat, elősegítve ezzel is az ízlésviláguk formálódását. Ennek szerves részét jelentették az általa készített textilképek és -játékok is.

Képeinken részleteket mutatunk be a december 1-ig látható tárlat anyagából. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Vincze Lajosné a foltvarrással a 2000-es évek elején ismerkedett meg. A nyugdíjazása után, 2015-ben csatlakozott a Bokréta Foltvarró Körhöz, amelyben Papp Sándorné Ildikó vezetésével olyan közösséget talált, ahol befogadták és sok szeretettel terelgetik a szebb, igényesebb alkotások létrehozása érdekében. Sok új technikát, mintát, fortélyt tanulhatott meg. Fotók: © Vass Attila Tamás Debreceni Képeslapok


A színpompás kiállításon a Benedek Elek Könyvtár kirakatát is érdemes megcsodálni, ott ugyanis olyan táskák sorakoznak, amiket Vincze Lajosné díszített foltvarró, hímző motívumokkal.



Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése