Keresés ebben a blogban

2023. november 6., hétfő

Újra csordultig van vízzel a nagyerdei Titkos-tó

A debreceni Parkerdő egyik páratlan atmoszférájú helye a Nagyerdei körút mellett, a volt postásüdülő és a Tóth Árpád-emlékfal között bújik meg. A kevesek által ismert, többnyire Titkos-tónak nevezett érdekességet (mely nem csak szép, de a fákat is táplálja) ezúttal 2023. november 6-án kerestük fel.

A nagyerdei Titkos-tó az Egyetem tér felől, 2023. november 6-án. Fotók, videó: © Debreceni Képeslapok

A fák alatti dimbes-dombos területen, szabálytalan alakban elterülő vizes hely a Sziklás csobogóból, illetve a Békás-tóból idevezető patak révén kapja a vizét, s mostanában esővíz is bőven jutott bele. Íme, az alábbiakban a friss videós ízeítőnk a titkos smaragd tóról. Fotók, videó: © Debreceni Képeslapok


A terület 2014-es átépítése révén itt egy MTB-bringáspályának nevezett hely volt, valamint egy ahhoz tartozó, veszélyes faemelvény. Mellette egy nagy fa vakondszobor állt, de már egyik sincs meg. Viszont a smaragd tó déli partján még láthatók azok a régi faragott kőpadok, amiket szintén a Parkerdő 2014-es átépítésekor temettek be, felfoghatatlan módon. Ezek lesújtó históriája itt olvasható sok fotóval.

A nagyerdei Titkos-tó melletti elásott Sesztina-kőpadok némelyike 2023. november 6-án. Fotó: © Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A Sesztina-síremlék padjait is rejtő titkos tó parkerdei elhelyezkedését bejelöltük a Google térképén

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése