Keresés ebben a blogban

2023. december 7., csütörtök

A Faraktár utcai illegális vasúti átjárók a híd tövében


Debrecen egyik veszélyes, rosszul belátható, kanyargós vasút menti helye a Faraktár utcai felüljáró környéke, ahol több baleset történt már – legutóbb 2023. december 7-én. Az átjárást és a tragédiákat éppen emiatt lennének hivatottak megelőzni a közelmúltban épített, megerősített kerítések a Munkácsy utcai és a Faraktár utcai házaknál is. Fotók: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

A Faraktár utcai felüljáró alatti kerítés megépítése előtt sokan itt, a legveszélyesebb és legkevésbé belátható helyen,
a híd alatt keltek át a síneken. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Ez azonban sajnos nem elég, mivel a kerítés megépítése után a folytatásában lévő gyengébb dróthálót a Faraktár utcai házaknál szétszaggatták, és azóta sokan ott járkálnak át a síneken. A Munkácsynál lévő részen, a kiserdőben már rég széthordták az eredeti kerítést, így hiába van ott egy darabig az új, erősebb kerítés is, aki lusta a felüljárót használni, az gyakorlatilag szabadon tud jönni-menni azon a szakaszon. Amíg baj nem történik!

A Faraktár utcai felüljáró és a Munkácsy utcai kerítés a Luther utca felől, 2023. december 7-én. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A legutóbbi baleset (?) helyszínelésének befejezése után tett, 2023. december 7-i terepszemlénken döbbenten tapasztaltuk, hogy mindkét részen továbbra is gyalogosok kelnek át a vágányokon. A Faraktár utcai házaknál egy-egy férfi, majd egyszerre négy lány botladozott át, a Munkácsy utcai szakasznál pedig két fiú érkezett a sínek felől a kiserdőbe. Az esetek közül háromban hamarosan vasúti szerelvény haladt át az érintett síneken! Fontos megjegyeznünk azt is, hogy a Vágóhíd utcai felüljárónál szintén sokan mennek át a síneken. Emiatt ott is lezárták a töltés melletti részt megerősített kerítéssel, de azt hamar szétfeszítették... Elképesztő, hogy idősek is erre vetemednek, és nem a biztonságos felüljárókat veszik igénybe, hanem ön- és közveszélyesen inkább a töltéseken, síneken bukdácsolnak.

A Munkácsy utcánál itt szoktak átmenni azok, akik nem a biztonságos felüljárót választják. Fotó: © Debreceni Képeslapok

DBKL

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A Faraktár utcai felüljárónál futó pálya északi szakasza 2023. december 7-én. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése