Keresés ebben a blogban

2023. december 4., hétfő

Varázslatos ünnepi fényár a megszépült orvospalotán

A most újjászületett főépület 1918-ban készült el eredetileg, Korb Flóris tervei alapján. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Debrecenben megtörtént az egyetemi klinikai központ patinás főépületének renoválása. Az eredetileg még IV. Károly király és a neje, Zita királyné által felavatott, 105 éves palota immár nemcsak a felújítása miatt szép, hanem, mert advent beköszönte és karácsony közeledte alkalmából este ünnepi díszkivilágításban is tündököl 2023. december 3. óta. Fotók: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

A növényektől láthatóvá tett, renovált főhomlokzat és a „Professzorok” szobor 2023. XII. 3-án. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A renovált főépületet és a dekorációkat advent első vasárnapján, 2023. december 3-án örökítettük meg. A mostani összeállításunkban ezeket a friss képeinket mutatjuk be. A klinikai központ eme palotájáról annyit, hogy az „Orvostudományi Egyetem” felirat helyett immár „Debreceni Egyetem” olvasható a timpanonban, s ugyanott a színes országcímert is lecserélték egy bimetál alkotásra. A „Professzorok” szobor és az épület közötti bokrokat és fákat kivágták, viszont a szobor talapzatát végre rendbetették.

A kis karácsonyfák a szobor körüli kavicságyban világítanak. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Az év végi ünnepek miatt a Debreceni Egyetem Egyetem téri központja előtt is varázslatos kompozíció örvendezteti meg az egyetemi polgárokat és az arra járókat. A szintén december 3-án bekapcsolt belvárosi díszkivilágítás ebben a cikkünkben ismerhető meg sok helyszíni felvétellel.
Fotók: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

A klinikapalota déli irányból. Fotó: © Debreceni Képeslapok

DBKL

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése