Keresés ebben a blogban

2023. december 28., csütörtök

A békebeli strand, csónakázó, Egyetem tér 12 régi képen


Debrecen múltjáról ismét sok csodás fotót kaptunk. Ezúttal is azokból a képeslapmásolatokból válogatunk, amiket Kedves Olvasónk, Varga József osztott meg a magazinunkkal.

Debreceni ötös fogat a nagyerdei orvospalota előtt

Az első csokrunkban máris kiruccanhatunk a Nagyerdőbe, amelynek életképei között
kliniai főépület és egy híres ötösfogat látható, majd a csónakázótó és persze a Nagyerdei Strand is megelevenedik.

A 39-esek emlékműve, az egyetem, a csónakázó és az Egyetemi Templom

A fenti montázs a Medgyessy sétányon felállított gyalogezred-emlékművet is bemutatta a Nagyerdő nevezetességei társaságában. Varga József olyan képeslapmásolatot is csatolt, amin új korában tündököl az egyetem főépülete, valamint az előtte elterülő díszparkos tér.

Az egyetempalota és az Egyetem tér új korában

Az egyetemi főépület a díszpark medencéjével

A következő képeslapmásolatokon a csónakázótó tölgyfaszigete és Bauhaus-stílusú csónakháza is felfedezhető. Végül olyan üdözlőkártyát tanulmányozhatunk, amin az Egyetemi Templom is szerepel.

A Nagyerdei Strand trambulinos medencéje a kádfürdő és a fedett uszoda mellett

Olvasóifotó-összeállításunk előző részei itt csodálhatók meg. Kedves Olvasóinkat pedig továbbra is arra buzdítjuk, hogy archív és friss képeiket, témajavaslataikat küldjék el nekünk közzététel céljából a dkepeslapok@gmail.com címre vagy a Facebook-oldalunk idővonalára! Köszönjük szépen!

Kilencképes montázs a Nagyerdő három nevezetességével

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A montázs jobb oldali közepén a nagyerdei Egyetemi Templom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése