Keresés ebben a blogban

2023. december 19., kedd

A „szomszédvár” Nyíregyháza 2023-as adventi fényei

Az óriáskerék ragyogása a főtéri templomnál – Nyíregyháza, 2023. december 18. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Debrecen északi vármegyeszékhely-szomszédja az 50 kilométerre lévő Nyíregyháza, ahol 2023 adventjén a hajdú-biharihoz hasonlóan ünnepi fények ragyogják be a belvárost, és hangulatos vásári forgatag is várja a korzózókat. Az események és látványosságok fő helyszíne a városközpont, ami valóban térjellegű kiterjedésű. Fotók, videó: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok


A december 18-án megejtett délutáni sétánkon örömmel tapasztaltuk, hogy itt milyen szép fényfüzérek ékesítik az egyébként is lenyűgöző városházát. A Magyarok Nagyasszonya Katolikus Templom mellett óriáskerék villódzik, ugyanakkor ötletes figurák is fokozzák az élmény varázsát.

A nyíregyházi városháza 2023-as adventi fényfüzérei december 18. délutánján. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A forró nedü például ugyanannyit kóstál, mint Debrecenben, ami azt jelenti, hogy mindkét településen kevesebbet kérnek az egri Dobó térihez képest. A szabolcsiaknál is van lepcsánka (itt lapcsánkának írták ki), akárcsak kisvonat. Érdemes ide igazi vasúton átruccanni, hiszen a főtér pár percnyi sétára van az állomástól, és az odavezető út is szép. Kellemes kirándulást Mindenkinek!

Nyíregyháza karácsonyfája a főtéren, 2023. december 18-án. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A debreceni belvárosi adventi korzó ebben a cikkünkben csodálható meg sok képpel. Az Egyetem tér és az egyetemi főépület karácsonyváró ragyogásán idelátogatva ámuldozhatunk, míg a klinikai orvospalota ünnepi arcában itt gyönyörkedhetünk. Jó felfedezést és készülődést Mindenkinek!

Embernagyságú hóemberfigura a nyíregyházi főtéri katolikus templom és óriáskerék előtt. Fotó: © Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A Magyarok Nagyasszonya Katolikus Templom és a nyíregyházi adventi óriáskerék (2023. 12. 18.) Fotó: © Debreceni Képeslapok

Turisztikai cikkeink sok régi és friss fotóval:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése