Keresés ebben a blogban

2023. december 16., szombat

Megszépült a Szabadságtelepi Református Templom

Debrecenben a Faraktár utca végén, a Komáromi Csipkés György téren pompázik a Debrecen–Szabadságtelepi Református Egyházközség temploma, immár renoválva. Idelátogattunk 2023. december 16. végre verőfényes délutánján. Fotók: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Az újjászületett templom az öreg gyógyszertár (lásd lent) felőli felirattal. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A Faraktár utcai Szent István Katolikus Templommal átellenben lévő református templomban 2022 novemberében keletkezett tűz, amely károkat okozott az épületben és a berendezésében is.

A Faraktár utcai református templom oldalnézete az óvoda felőli túloldalból. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Mostanra egyebek mellett megtörtént a tetőcsere, valamint a korábban halvány barna színű külső falak renoválása és átfestése is. A gyülekezeti hely immár fehér színben tündököl a díszpark közepén. 

A Faraktár utcai református templom Ruyter utca felőli oldala 2023. december 16-án. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A templom honlapja szerint „1935. április 26-án Juhász Nagy Sándor főjegyző indítványára a polgármester által rendbehozatott templomtérre 700 személy befogadására alkalmas karzatos templom építését határozták el, és a templomot még abban az évben fel is építették Dolhay Imre tervei alapján, 38 ezer pengő költséggel.”

A Faraktár utcai renovált református templom egyik hátsó kis ablaka. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A fent idézett honlapon a templom különlegesen díszített belsejéről is láthatók szép fotók. Az alábbi képeinken pedig a lenyűgöző templomtorony és a szomszédos patikaépület is megcsodálható.

A Faraktár utcai református templom melletti, szintén szép patikaépület 2023. december 16-án. Fotó: © Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A Faraktár utcai református templom megszépült tornya. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése