Keresés ebben a blogban

2023. december 29., péntek

A hófödte régi Petőfi tér, a Nagyállomás csarnoka, Verestemplom, Vekeri-tó, víztorony... – a Ti fotóitokon

Debrecen múltjáról és jelenéről továbbra is több szép fotót, képmásolatot kapott magazinunk – hála Kedves Olvasóink aktivitásának!

A hófödte Petőfi tér 2000-es szép látképe. Fotó: © Répás Zoltán

A fenti csodálatos kép a Petőfi tér téri park régi téli arcát tükrözi, és Répás Zoltán örökítette meg. A felvételen a lerombolt szökőkút is kirajzolódik. Az alábbi képpáron szintén Petőfi téri jelenet látható, mégpedig a Nagyállomás csarnokának sgraffitoi, Kiss Lászlónak köszönhetően.

A Nagyállomás márványcsarnokának monumentális fali képei. Fotók: © Kiss László

A Nagyállomás várócsarnokának arcát összehasonlítva az alábbi, a Verestemplom belső terét bemutató fotóval, máris rájöhetünk arra, hogy mi a közös a két eltérő stílusú épületben! A Méliusz téri gyülekezeti hely felvételét Masits István készítette és mellékelte a hozzászólásához.

A neogótikus Verestemplom festett belső falai Fotó: © Masits István

A következőkben egy újabb magas épületünk, a Dobozi lakótelepi víztorony tárul fel a magasban, ezt a képet Varga István küldte. Az utána következő felvétellel a víz a kapcsolata, azon ugyanis a hajdani Vekeri-tavi fesztiválok 2006-os plakátja szerepel. A relikviát – „nomen est omen” – Vekerdi Károlytól kaptuk. Köszönjük szépen ezeket a képeket is!

A Víztorony utcai víztorony egy Fényes udvari ablakból. Fotó: © Varga István

Olvasóifotó-összeállításunk előző részei itt csodálhatók meg. Kedves Olvasóinkat pedig továbbra is arra buzdítjuk, hogy archív és friss képeiket, témajavaslataikat küldjék el nekünk közzététel céljából a dkepeslapok@gmail.com címre vagy a Facebook-oldalunk idővonalára!

A 2006-os Vekeri-tó Fesztivál plakátját Vekerdi Károly csatolta. Köszönjük szépen!

Válogatásunk végén a Vörös Hadsereg útja látható a Hatvan utcai részen, az 1970-es virágkarnevál alatt. A képet Varga József mellékelte, köszönjük szépen!

A Vörös Hadsereg útja a Hatvan utcánál, az 1970-es virágkarneválon. Fotó: © Varga József

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése