Keresés ebben a blogban

2023. december 16., szombat

Az elfeledett gyönyörű régi nagyerdei Békás-tó, a Tanító és Faragó utca, fényvillamos, Vekeri-tó – a Ti képeiteken


Debrecen közelmúltbeli életéről osztottak meg velünk újabb muzeális felvételeket, valamint festményeket Kedves Olvasóink levélben, hozzászólásban vagy a Debreceni Képeslapok idővonalán. Az első fotónkat Vargáné Elischer Éva posztolta ezzel a szöveggel: „Ez a kép a Békás-tónál készült, 1958–59-ben. Apám fotóz bennünket anyával, közben valaki őt is lencsevégre kapta.”

Az egykori Faragó utca. Fotó / rajz: © Masits István

Masits István festőművész a fenti és a következő képen látható festményeit csatolta. Ezeken az ő alkotásai szerepelnek a régi Faragó és Tanító utca gyönyörű jeleneteivel. Téli képeit lásd itt.

A hajdani Tanító utca. Fotó / rajz: © Masits István

Lássunk friss életképeket is! Bányai Sándortól a belváros 2023-as díszkivilágításáról kaptunk képet.

Adventi fényvillamos tükröződése a Piac utcán, 2023 decemberében. Fotó: © Bányai Sándor

Kiss Pálnak köszönhetően a Vekeri-tó 2023 decemberi arcára csodálozhatunk rá. Köszönjük ezeket a felvételeket is! Olvasóifotó-összeállításunk előző részei itt csodálhatók meg.

Hattyúk a Vekeri-tavon, 2023 decemberében. Fotó: © Kiss Pál

Kedves Olvasóinkat pedig továbbra is arra buzdítjuk, hogy archív és friss képeiket, témajavaslataikat küldjék el nekünk közzététel céljából a dkepeslapok@gmail.com címre!

A Vekeri-tó partja a stégeknél, 2023. decemberében. Fotó: © Kiss Pál

DBKL

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése