Keresés ebben a blogban

2024. május 2., csütörtök

Batthyány utca, zenede, Bika-szökőkút, kakasos templom, Dósa nádor tér, köztemető... – a Tőletek kapott fotókon

A Batthyány utca 24. szám alatti szépen felújított cívisház a volt Ludas mellett, 2023 decemberében. Fotó: © Mercs László

A Debreceni Képeslapok olvasóitól az utóbbi napokban a régi szép képek mellett frissebb fotókat is kaptunk. Természetesen ezeket is megosztjuk, s elsőként Mercs László felvételét mutatjuk be a Batthyány utca végi, szépen felújított cívisházról, ami az egykori Ludas presszó mellett található. A második blokk képeit Fehér Sándor csatolta a Kossuth téri és a Piac utcai szökőkútról.

A Piac utcai és a Kossuth téri szökőkút a Nagytemplommal, 2023 nyarán. Fotók: © Fehér Sándor

Kozempel Zsuzsa a Vár és a Csapó utca sarkán tündöklő zenede nemrég felújított palotájáról mellékelt fotót a hozzászólásához.

A Csapó és a Vár utca sarkán pompázó zenedepalota. Fotó: © Kozempel Zsuzsa

Itt pedig Király Ágnes képét adjuk közre, melyen a Dósa nádor teret örökítette meg (a felvétel hátterében a Dollárház):

Dósa nádor téri virágok, a háttérben a Dollárházzal. Fotó: © Király Ágnes

Hozzánk hasonlóan mások is barangolnak a belvároson kívül is. Posta Ilona a köztemető szép arcát örökítette meg, míg Masits István utolsó felvételén az Árpád téri templom csodálható meg.

A Debreceni Köztemető ravatalozója a tükörtó melletti tulipánsorral. Fotó: © Posta Ilona

Kedves Olvasóinkat továbbra is arra buzdítjuk, hogy archív és friss képeiket, témaötleteiket küldjék el nekünk publikálás céljából a dkepeslapok@gmail.com címre vagy a Facebook-oldalunk idővonalára!

Az Árpád téri református templom 2024 áprilisában. Fotó: © Masits István


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése