Keresés ebben a blogban

2024. április 8., hétfő

Lelátós, süllyesztett sporttelep a debreceni belvárosban: a régi Spartacus-kézilabdapálya

Debrecen egyik népszerű sporttelepe volt a Spartacus-kézilabdapálya, aminek a helye ma is létezik a Belvárosi Udvarház és a Svetits-bérház mögött. Fotók, videó: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

A volt Spartacus-pálya 2024. április 7-én, a Piac utca 41. szám alatti bevásárlóudvar felől. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Ez a nem mindennnapi zug többek között a Rickl- és Lábasház, valamint a Régi Posta Fogadó mellett található, s a Piac utca 39–41. szám és a Széchenyi utca 8. szám felől is meg lehet(ett) közelíteni. Azt érdemes tudniuk a felfedezni vágyóknak, hogy e cikkünk megjelenésekor a Piac utca 41. szám felől nem lehet bemenni az udvarba, omlásveszély miatt. Az Arany János utcáról viszont bejuthatnak.


Még állnak a régi lámpaoszlopok, s a bokrok között minden bizonnyal egykori nézőtéri padok is találhatók. Az 1990-es évek végén, amikor egy helyi vállalkozó vásárokat és kiállításokat rendezett itt, még megvoltak ezek a lócák. (A főutcán létezett egy másik sporttelep is, mégpedig a Vörös Meteoré, ami az Aranybika udvarában működött.) A napjainkban parkolóként használt, most bemutatott helyet 2024. április 7-én látogattuk meg. Kedves Olvasóinkat arra kérjük, hogy akinek van emléke a hajdani Spartacus-sporttelepről, ossza meg velünk itt vagy a Facebook-oldalunkon. Köszönjük szépen!

Az egykori Spartacus-sporttelep 2024. április 7-én. Fotó: © Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése