Keresés ebben a blogban

2023. szeptember 29., péntek

Hazánk rekorder idegenvezetője: a debreceni Tóth Pál

Debrecenben egy rendkívül különleges ünnepi eseménynek adott otthont a Benedek Elek Könyvtár 2023. szeptember 29-én: Tóth Pál helytörténet-kutató, idegenvezető tartott előadást abból az alkalomból, hogy immár 61 esztendeje műveli az idegenvezetői hivatást.

Tóth Pál a moszkvai olimpia jelvényeiből álló nem mindennapi gyűjteményével az ünnepségen. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Tóth Pál, aki nemrég a 80. születésnapját töltötte be, az életútja állomásait felvillantó előadásában felidézte azt is, hogy 19 évesen kezdte a pályát, és például a Szovjetunióban, illetve Oroszországban 51-szer járt csoportokkal. A szakember elmondta azt is, hogy tudomása szerint hazánkban rajta kívül nincsen másik olyan idegenvezető, aki 61 éve van az idegenvezetői pályán. A program végén a könyvtártermet megtöltő érdeklődők gratuláltak és különféle ajándékokkal is kedveskedtek neki.
A magunk részéről szintúgy szívből gratulálunk mi is Pali bácsinak, Kedves Olvasóinkat pedig továbbra is arra buzdítjuk, hogy archív és friss képeiket, témajavaslataikat küldjék el nekünk közzététel céljából a dkepeslapok@gmail.com címre!

A 2023. szeptember 29-i előadás vendégei ajándékokkal is kedveskedtek Tóth Pálnak. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése