Keresés ebben a blogban

2023. szeptember 25., hétfő

Így épült az Oláh Gábor utcai atlétikai stadion

A Gyulai István nevét viselő sportlétesítmény főépülete 2023. szeptember 24-én. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Debrecenben az Oláh Gábor utcai sporttelepen 2000-ben zajlott az atlétikai központ fejlesztetése a következő esztendei ifjúsági atlétikai világbajnokság megrendezése érdekében. A készülő főépület 2000 októberi állapotáról Kedves Olvasónk, Kiss Erzsébet bocsátott rendelkezésünkre egy muzeális fotót. Ez látható az alábbi felvételen, az utána következő friss jelenettel pedig azt mutatjuk meg, hogy ugyanott milyen a megvalósult épület napjainkban.

A debreceni atlétikai stadion főépületének építése a déli sarkán, 2000 októberében. Fotó: © Kiss Erzsébet

A hely 2006 óta viseli Gyulai István nevét, aki atléta, sportriporter és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára volt. A főépületnek a képen szereplő sarka az állatkerthez esik közelebb, a túlsó fertálya pedig már a vidámparknál és annak óriáskerekénél található (lásd az alsó képen). A vidámpark játékbódésorát ekkor, az atlétikai centrum bővítésekor bontották le. Az atlétikai stadion nem mellesleg az Oláh Gábor utca felől a szép emlékű, egykori műjégpályával szomszédos.

A debreceni Gyulai István Atlétikai Stadion főépületének déli sarka 2023. szeptember 24-én. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Köszönjük szépen a képet és a figyelmet! Olvasóinkat továbbra is arra buzdítjuk, hogy régi és friss képeiket, témajavaslataikat küldjék el nekünk közzététel céljából a dkepeslapok@gmail.com címre!

A vidámpark lebontott játéksora az óriáskerék előtt húzódó kerítés mentén volt. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése