Keresés ebben a blogban

2023. szeptember 10., vasárnap

Amikor még pezsgett az élet a nagyerdei csónakázónál


A debreceni Nagyerdő egyik kedvelt kirándulóparadicsoma volt a csónakázó és a mellette lévő szórakozó-vendéglátóhely, az Újvigadó. A 2013-ban lebontott létesítményekről Kedves Olvasónk, Bányai Sándor bocsátotta rendelkezésünkre a felvételeit, amelyeket még akkor készített, amikor az életünk szerves részeként működtek, és a természetkedvelők örömét szolgálták.


A vasút, vonatok, mozdonyok nagy rajongójaként is ismert debreceni fotóst és az ilyen képeit korábban bemutattuk a Debreceni Képeslapok összeállításában, sőt, legutóbb a szintén átépített Békás-tóról is megörvendeztette egy csokor archív képpel a magazinunk közönségét.


A csónakázó és az Újvigadó területén 2014 óta mélygarázs, szökőkút, vízi ködszínház és park van. A történetükről most annyit, hogy a csónakázó 1933-ban nyílt meg a nagyszerű Sajó István építész terve alapján, mégpedig többek között azért, hogy elvezessék és hasznosítsák a strand vizét, továbbá megszüntessék a strand, valamint a stadion közötti portengert.


A szintén szuper Újvigadó 1970. május 9-én nyílt meg, és Mikolás Tibor tervezte.


Köszönjük szépen a képeket és a figyelmet! Olvasóinkat továbbra is arra buzdítjuk, hogy régi és friss képeiket, témajavaslataikat küldjék el nekünk közzététel céljából a dkepeslapok@gmail.com címre!


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése