Keresés ebben a blogban

2023. szeptember 27., szerda

Nyár végi ragyogás a Debreceni Köztemető tükörtavánál


Debrecenben a nagyerdei köztemető ravatalozója méltán az ország egyik leggyönyörűbb épülete. A palotát és a sírkertet Borsos József városi főmérnök és Pohl Ferenc főkertész tervezte. A munkákat 1931. május 12-én kezdték el, és 1932. július 15-én már át is adták a kész nyughelyet. E szívszorítóan szép, egyszersmind megrendítő létesítményről készítettük 2023. szeptember 26-án a mostani cikkben megosztott felvételeinket. Fotók, videó: © Debreceni Képeslapok


A képeken a míves ravatalozópalotán kívül a tükörtó, a medence körőli virágszőnyegek, valamint végül az annak szélén található – nem működő – „Fiú hallal” vízköpőnek a szobra is megcsodálható. Kedves Olvasóinkat pedig továbbra is arra buzdítjuk, hogy régi és friss képeiket, témajavaslataikat küldjék el nekünk közzététel céljából a dkepeslapok@gmail.com címre!

A Debreceni Köztemető ravatalozója a medence körüli virágok felől 2023. szeptember 26-án. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A „Fiú hallal” vízköpő szobra 2023. szeptember 26-án. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése