Keresés ebben a blogban

2023. szeptember 15., péntek

A békebeli Nagyerdő mesés parkja és a régi strand


Debrecen 1935 és 1940 közötti életéről küldött értékes, szép fényképeket Kedves Olvasónk, Répás Zoltán a családi archívumukból. A fenti fotón a klinika főépülete előtti díszpark korabeli arcát és persze a bájos hölgyet és az öltözékét csodálhatjuk meg. A háttérben Tisza István szobra látszik, amit eredetileg ott állítottak fel. Lélegzetelállító különlegesség az is, hogy akkoriban milyen nagy, szép növények és azok míves, dekoratív tartói ékesítették ezt a nem véletlenül kiemelt övezetet.

Kirándulók a Nagyerdőben, az 1930-as évek végén. Fotók: © Répás Zoltán családi archívuma

Ma már hihetetlen és szívdobogtató az is, hogy milyen volt a parkerdő 1930-as évekbeli kialakításakor a sziklás csobogó japánkertje. A következő képek révén ennek látványába is belefeledkezhetünk, ahogyan a fotókon szereplő emberek ruházata és legfőképpen az arcuk kisugárzása is nagy élmény.

Egy szépséges nő a nagyerdei sziklakert dombján, az 1930-as évek végén. Fotók: © Répás Zoltán családi archívuma


Elérkeztünk az összeállításunk címében is jelzett régi Nagyerdei Strandra, ahol a képeket küldő Répás Zoltán korabeli családtagjai mesés környezetben, önfeledten élvezhették a békebeli Nagyerdőn a természet szépségét és az idilli együttlétet...

Családi idill a Nagyerdei Strandon, az 1930-as évek végén. Fotók: © Répás Zoltán családi archívuma

Köszönjük szépen a képeket és a figyelmet! Olvasóinkat továbbra is arra buzdítjuk, hogy régi és friss képeiket, témajavaslataikat küldjék el nekünk közzététel céljából a dkepeslapok@gmail.com címre!



Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Szépséges nő az orvostudományi egyetem főépülete előtt díszparkban, az 1930-as évek végén (nyitóképünk teljes méretben).
Fotók: © Répás Zoltán családi archívuma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése