Keresés ebben a blogban

2023. szeptember 23., szombat

Amikor még igazi nagy élet volt a Vekeri-tavon

Debrecen kedvelt kirándulóhelye a Vekeri-tó, ahova a 2015-ös teljes kiszáradása óta is sokan látogatnak (legutóbb 2023. június 12-én mutattuk be az itteni helyzetet), ám a katasztrófa bekövetkezte előtt olyan nagy élet jellemezte ezt a festői paradicsomunkat, amely ma már szinte elképzelhetetlen.

2013-ban a tóban még horgászható halak is voltak, a vízen pedig csónakázók, vízibiciklizők. Fotók: © Debreceni Képeslapok

A most megosztott felvételeinket kereken 10 esztendeje, 2013 tavaszán és nyarán készítettük a Vekeri-tóról. Akkoriban például a vízbe halakat telepítettek, horgászni lehetett minden év- és napszakban, és – miként a fenti fotón is rácsodálkozhatunk – a kirándulók vízibiciklizhettek és csónakázhattak is. Működött a lacipecsenyés és a csónakházi büfé, volt zuhanyzó stb., s mindezek csáberejének (no meg persze a páratlanul szép környezet varázsának) köszönhetően igen sok család, romantikázó pár, természetbarát, osztály is itt töltötte a szabadidejét. Most is van víz a mederben, de az igazán gyönyörű ez, a fent leírt időszak volt. Szóval, nagyon bízunk abban, hogy lesz még részünk itt hasonló jókban!

A Vekeri-tó csónakháza, büféje és stégsora a horgászórész felől, 2013 tavaszán. Fotók: © Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A Vekeri-tó kirándulókra váró ladikjai 2013 tavaszán. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Hasonló múltidézéseink sok szép régi képpel:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése