Keresés ebben a blogban

2023. szeptember 13., szerda

Az 1960-as évek Debrecene 17 csodás retro képen


Debrecen 50–60 esztendővel ezelőtti életéről osztott meg magazinunkkal felbecsülhetetlen értékű képeket Kedves Olvasónk, Bakó Irén a családi archívumukból. A felső csokorban az Egyetem tér, a Simonyi út, valamint a Nagyerdei Stadion és a régi víztorony is látható abból az időből. A tudományok palotája előtti díszkertben természetesen a Debrecenben nemesített világhírű Canna-virág pompázik. A következő képeken a régi vidámpark, továbbá a hajdani csónakázó is életre kel.

A vidámparki repülőgép, óriáskerék és a csónakázó hídja az 1960-as években. Fotók: © Bakó Irén családi archívuma

Az alábbi fotókon az 1974-es virágkarnevál néhány jelenetét idézzük fel. Aztán még hátra van a belváros többek között a Zsolnay-szökőkúttal és az Arany János-sarokkal, valamint az Új élet park, ahonnan a Tanácsköztársaság útja korabeli arcát is felelevenítjük.

Az 1974-es virágkarnevál jelenetei a Simonyi úton és a Nagyerdei körúton. Fotók: © Bakó Irén családi archívuma

Köszönjük szépen a képeket és a figyelmet, Kedves Olvasóinkat pedig továbbra is arra buzdítjuk, hogy régi és friss képeiket, témajavaslataikat küldjék el nekünk közzététel céljából a dkepeslapok@gmail.com címre!

Az Arany János-sarok, a Zsolnay-szökőkút, a Bika előtti dísztribün és a Kossuth-szobor az 1960-as években.
Fotók: © Bakó Irén családi archívuma


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A Tanácsköztársaság útja és az Őszirózsa köz az 1960-as években. Fotók: © Bakó Irén családi archívuma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése