Keresés ebben a blogban

2023. szeptember 4., hétfő

Nyolcvan esztendeje született a legendás Varga István. A Debreceni Dózsa egykori kézilabdázója szobrot kap!


A Debreceni Dózsa és több más hazai és külföldi sportklub kézilabdacsapatának néhai nagyszerű játékosa, Varga István immár 80 esztendeje, 1943. szeptember 7-én látta meg a napvilágot Abonyban.

Szülővárosában ennek tiszteletére emelnek szobrot a legendás játékosnak 2023. szeptember 7-én 16 órától, a nevét viselő sportcsarnok előtt. A mű Varga Gábor szobrászművész alkotása. (A meghívó a cikk végén.)

Abony hivatalos oldala tájékoztatott arról is, hogy az új szobrot Pető Zsolt polgármester avatja fel, beszédet mond dr. Iglódi Endre, a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke, valamint Dorogi Sándor sportvezető, Varga István barátja. A szoboravató után fotókiállítás nyílik, mely bemutatja Varga István abonyi kötődéseit, pályafutásának pillanatképeit. A rendezvényen részt vesznek barátai, családtagjai, egykori csapattársai (az ország sok pontjáról), valamint kollégái és a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségének tagjai, a kézilabdás társadalom nagy alakjai is, hogy közösen emlékezzenek meg Varga Istvánról. A kompozíció leleplezése előtt, délután 3 óra 30 perctől megemlékezést tartanak az abonyi református temetőben, Varga István sírjánál.

(E cikkünk archív fotóit a Fórum Debrecenben megrendezett 2020 októberi tárlaton repróztuk.)


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése