Keresés ebben a blogban

2023. szeptember 10., vasárnap

Térképes Debrecen-képeslap a fogaskerekes címer idején

A Debrecent ábrázoló üdvözlőkártyák között se ritka a térképes változat. Zseniális multifunkciós művek ezek, hiszen elküldhetők a címzetteknek, segítenek a tájékozódásban, eltehetők emlékbe, sőt, ha intézmény adta ki, akkor belépőjegynek is használhatók voltak.


Napjaink embere számára az is külön jó, hogy ezeken a korabeli utcanevekkel is szembesülhetünk. Mindezeken kívül a perforálások mentén kis és nagy részek alkotják, és ezáltal akkor is maradhat saját szuvenírunk, ha a fő kártyát postáztuk.

A fenti térképes kiadvány perforálás alatti fő része, mely maga a Debrecen-képeslap

A most megosztott térképes képeslapot angol szöveggel és dátum nélkül adta ki a Cartographia, de természetesen a címer miatt könnyen felfedezhető, hogy ez az üdvözlőlap is a rendszerváltás előtt került forgalomba. Ma is pazar, és sokkal érdekesebb, mint amikor megjelent! A következő két térképes üdvözlőkártya a rendszerváltás előtti debreceni strandokat, valamint az összehasonlítás kedvéért a hajdani balatoni nevezetességeket mutatják be. A régi vidámpark és állatkert térképes képeslapja ugyanakkor idelátogatva csodálható meg.


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A vízműves létesítmények elhelyezkedése Debrecenben. Térképképeslap: Cartographia, 1979

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése