Keresés ebben a blogban

2022. július 14., csütörtök

Belvárosi panoráma a Nagytemplom tornyából


Debrecen belvárosát egy szép júliusi napon ezúttal a Nagytemplom kilátóiból csodáltuk meg. (Galériánk a képre kattintva is megnyitható.)


Az előző felvételen a Hotel Aranybika, valamint a Kistemplom áll egymás mellett, a következő kép középpontjában pedig az egykori kereskedelmi akadémia palotája tündököl.


Itt az Alföldi- és a takarékpénztári palotára, valamint a Szent Anna Székesegyházra csodálkozhatunk rá:


Nyugatra lepillantva a Hatvan utca és a püspöki palota tárul fel előttünk...


Kiválóan gyönyörködhetünk a Református Főgimnázium látképében, mely az egykori Uránia Mozgó palotájával átellenben pompázik.


És természetesen a Református Kollégium impozáns épületegyüttesén is teljes valójában pihentethetjük a szemünket, akárcsak a Kálvin téri Emlékkerten.


Na de ez még nem minden, hiszen a volt Kisrefi (ma egyházi levéltár), továbbá a Déri Múzeum is új arcát csillogtatja meg a Nagytemplomból körbepillantók számára.


A következő fotón a múzeum és a Kölcsey Központ tanulmányozható még közelebbről:


S körbetekintvén, visszatérhetünk újra a Piac utca (anno Vörös Hadsereg útja) látképéhez, amellyel nem lehet betelni egykönnyen!



Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése