Keresés ebben a blogban

2023. október 30., hétfő

Ilyen most a Petőfi tér, ahol a Royal Hotel pompázott... A képre kattintva látható, milyen volt ez a szép szálloda!


Debrecenben a nemrég átépített Petőfi tér északi szélén immár egy nagy kőtányér és egy rozsdás vassal keretezett csupasz betonfal áll. Ezt a helyet örökítettük meg a 2023. október 30-i ottjártunkkor, miként az látható is az első felvételünkön. De mi lehetett itt korábban? Méltó hozzá ez a mostani látvány? Nos, ezen a területen előzőleg mindig szép virágágyásokban gyönyörködhettünk, korábban pedig ugyanitt, az akkori régi Deák Ferenc utcánál a Royal Szálló tündökölt 1907-től az 1944-es bombázásokig. Ebben a szép hotelben villanyvilágítás, fürdő és központi gőzfűtés is volt. Alapjait ma is rejti a föld – ahogy az feltárult egy építkezésen. Íme egy korabeli képeslap a díszes épületről (aztán még a cikk végén is egy):


Az pedig, hogy a lebontott szökőkút helyére mit építettek, erre a cikkünkre látogatva ismerhető meg. Jöjjön még egy friss kép arról, hogy milyen lett a hamarosan átadandó medence és büfépavilon.

A Petőfi tér új medencéje és büfépavilonja 2023. október 30-án. Mai fotók: © Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A Royal Szálloda egy 1910-es vidám szilveszteri képeslapon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése