Debrecenben is kedvelt és több sütödében készített finomság, a lángos nyert hungarikum címet a szakbizottság 2023. október 17-i döntése értelmében.
A lángos magában vagy sajttal, tejfellel, illetve édesen is népszerű és ízletes. Fotó: © Debreceni Képeslapok |
A lángost sokan szeretik magában, de népszerű fokhagymával, reszelt sajttal, tejfellel, vagy édesen, illetve töltve is. A leírás szerint a lángos készítésének hagyománya szorosan összefügg a kenyérsütés tradíciójával. A tökéletes lángos közepes vastagságú, nem túl olajos, belül puha, kívül roppanós.
A határozat a lángos mellett hungarikummá minősítette a székelykaput is, aminek ugyancsak találhatók kisebb változatai Debrecenben is. Az azonban már egy másik történet...
Modellünk, Herczeg Zsuzsanna is nagy rajongója a lángosnak. Fotó: © Debreceni Képeslapok |
Gasztronómiai öszeállításaink:
Székelykapu-utánzat a debreceni Csapó utcán. Fotó: © Debreceni Képeslapok |
DBKL
Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése