Debreceni csapatunkkal ismét egy gasztronómia kirándulásra vállalkoztunk, s ezúttal a cívisvárostól 18 kilométerre lévő Nagyhegyesen sütöttünk szalonnát ebédre 2023. október 7-én. Nem volt hőség, de csodálatosan sütött a Nap, így a tüzet fél 1-kor gyújtottuk meg, s hamarosan már készülhettek is az ínycsiklandozó zsíros kenyerek. A fő alapanyagunk szép vastag, sózott zsírszalonna volt, s a vele meglocsolt fehér kenyérhez hagymát, paprikát, uborkát és paradicsomot is falatoztunk. Mindehhez ízlés szerint sör és üdítők dukáltak, sőt, egyikünk kolbászt is sütött. A mennyei illatok és a verőfény még egy szitakötőt is odacsaltak a fejünk fölé, s szinte végig a vezetéken lustálkodva élvezte a hangulatot. Aki pedig még bírja szusszal, a minapi lecsófőzésünket itt idézheti fel akkori képekkel.
Egy éhes szitakötő. Fotók: © Debreceni Képeslapok |
Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése