Keresés ebben a blogban

2015. augusztus 29., szombat

Furcsa színű lett a tiszafa

A tiszafák újonnan még sötétzöldek voltak

A debreceni Egyetem tér szökőkútja köré 2014 karácsonya előtt ültették ki a mostani 20 tiszafát, miután kivágták az összes – megmaradt – tuját.

Sokan örültek a kúposra nyírt, egységes növényeknek. A formájuk és a rendezettségük mellett az is pozitívum lehet bennük, hogy még nem takarják el a tudományok palotáját. Nem mellesleg a tiszafák szép sötétzöld színűek voltak, amikor kitelepítették az Egyetem térre.

A három méter magas tiszafákat 2014. december 22-én helyezték a földbe

Alig telt el néhány hónap, és áprilisban már látható volt, hogy némelyikük fakul. Mostanra pedig (augusztus végén) az is egyértelmű, hogy a konzervatórium felől az egyik bokor teljesen bebarnult, míg a főépületnél három másik lett igencsak haloványocska.

Ez a legbarnább tiszafa, de pillanatnyilag a medence körüli gyepszőnyeg se az igazi

A kertészeti leírások szerint a tiszafa jól tűri a szárazságot. Esetünkben viszonylag csak a szökőkút beüzemeléséig kellett nélkülözniük a vizet, azóta azonban mindennap bőségesen hull rájuk a permet. Lehet, hogy túlságosan is?

Cikk és fotók:
Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Frissítés, 2015. november 2.: kicserélték a négy beteg tiszafát, így végre ismét egészséges mind a 20 növény a medence körül.

Szebb, mint új korában! (2015. november 2.)

Bónusz képek: a park látványa a szökőkút növényei nélkül, valamint az egykori tujákkal.

A régi sövény eltávolítása után ilyen volt a medence környéke

Az Egyetem tér előző növénysora a 2014 októberi nyárban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése