Keresés ebben a blogban

2022. január 7., péntek

Volt 1x1 Friss Rádió

Feri, Atti, Gizus és Pista a 2002-es debütáláskor. Fotó: © DTV / Debreceni Képeslapok

Debrecen médiatörténelmében merőben új fejezetet nyitott a Friss Rádió színre lépése 2002. január 7-én reggel 6 órakor. A 90 mHz-en fogható, új médium ugyanis nemcsak nonprofit módon működött, hanem kizárólag igényes rockzenét sugárzott a stúdióbeszélgetések között. Az alábbi tudósítást a Debrecen TV készítette a Frissről, amely a helyi közösségeknek is megszólalási lehetőséget adott:


A magánszemélyek által létrehozott rádió azóta volt a város tulajdonában is, ma pedig a Debreceni Egyetemé, Campus Rádió néven. Átalakult a műsor- és zenei szerkezete is, és természetesen a munkatársai is cserélődtek.

Ó Nagy mester a 2002-es debütáláskor. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A 2002-es alapítóstáb tagjai közül íme néhányan: Hajdú Károly, Pocsai István, Váradi Ferenc, Vass Attila, Szöőr Ádám, R. Simor Katalin, Bakó Csaba, Balogh László..., akiknek felejthetetlen és nagyon fontos korszakot köszönhet a debreceni rádiózás. Boldog születésnapot!

Ildi, Karcsi, Csabi és Tücsi a 2002-es debütáláskor. Fotó: © Debreceni Képeslapok

(Érdekesség az is, hogy Váradi Feri és Vass Attila korábban is kollégák voltak a Naplóban, és együtt zenéltek egy akusztikus bandában, a Naplopókban.) 

Lacus és Ádi, akik Attilával készítették a 2002. január 7-i reggeli bejelentkező első műsort. Fotó: © Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése