Keresés ebben a blogban

2023. április 15., szombat

Léggömbök a régi Csapó-sarkon, séta a sűrű Nagyerdőn


Debrecen és környéke tovatűnt arcaira és a sokak által kevésbé ismert zugaira is rácsodálkozhatunk ezúttal Sarkadi Dezső képzőművészeti kiállításán, a Benedek-könyvtárban. Összeállításunk első festményének címe Léggömbárus a Csapó-sarkon, a következőé pedig a Csonkatemplom a főutcán.


Az alkotó úgy vall magáról a Keresztút című tárlatán olvasható bemutatkozásában, hogy a munka rapszodikus világában nem találta a helyét, a művészet és az antikvitás világában érezte jól magát.

A Debrecen vize című alkotás. Festmény: Sarkadi Dezső. Reprodukciók: © Debreceni Képeslapok

Sarkadi Dezső abba is beavatja a kiállítása látogatóit, hogy a képeinek témáit az élet és a táj csendje adja, azaz az élet igazsága, tisztasága, valamint a táj szépsége foglalkoztatja.

A nyitóképünkön szereplő Csapó utcai léggömbárus című festmény, teljes méretben

Az alábbi Sarkadi Dezső-festmények címei sorrendben: Valahol a Nagyerdő kedd este, Tavasz, Hortobágy, Léggömbárus a Nagyerdőn. Festmény: Sarkadi Dezső. Reprodukciók: © Debreceni Képeslapok

A képen egy esti mulatság elevenedik meg a nagyerdei Régi Vigadó teraszán


Most tehát átruccanunk a Hortobágyra, majd pedig vissza a Nagyerdőnkbe:



Sarkadi Dezső a Debrecenen kívüli élményeit, kedves helyeit is szívesen megörökíti.

A Tisza Tokajnál és a Csillagszemű juhász című képek. Festmény: Sarkadi Dezső. Reprodukciók: © Debreceni Képeslapok

Az utolsó előtti reprodukción a Horgászhelyem a kékvízűn című festményt, az utolsón pedig a Séta a Nagyerdőn című alkotást mutatjuk be.


Sarkadi István itt látható és további képei április 28-ig tekinthetők meg a Keresztút című kiállításon, a Piac utca 68. szám alatti Benedek-könyvtárban. DBKL

Séta a Nagyerdőn. Festmény: Sarkadi Dezső. Reprodukciók: © Debreceni Képeslapok

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése