Keresés ebben a blogban

2024. május 20., hétfő

Pünkösdi szüret: terméstől roskadoznak a cseresznyefák

Érik a cseresznye! Fotó: © Debreceni Képeslapok

Debrecen egyes részein több gyümölcsfajta szenvedett fagykárt 2024 tavaszán. Vannak azonban olyan környező települések, amiket elkerült a baj, így ennek köszönhetően pünkösdkor már cseresznyét is lehetett szüretelni. Mi a 18 kilométerre fekvő Nagyhegyes egyik hatalmas cseresznyefáját „szálltuk meg” ekkor, hogy leszedjük róla a szép sötét szemeket. Fotók: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Lenti piros cseresznyék. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A cseresznyefa lenti ágain még kevésbé érett gyümölcsök is bőségesen vannak, ám a fentebbi részeken garmadával kelletik magukat a mézédes, lédús, ellenállhatatlan fürtök.

Egy szépen megnőtt szem. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A magasban lévő szemek elérése érdekében létrákra volt szükség, és az erősebb ágakra is fel kellett másznunk. Szerencsére a cseresznyefa az idős kora ellenére is sérülés nélkül elbírta a terhünket. A leszedett gyümölcs egy része friss csemege lett, a többiből befőtt és süteménytöltelék is készül.

Ínycsiklandó finomság! Fotó: © Debreceni Képeslapok

Nagyhegyesi összeállításaink:
Hamarosan szedhetők. Fotó: © Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Ilyen óriási a fa. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése