Keresés ebben a blogban

2024. szeptember 5., csütörtök

A magyar táj és Itália színei Szeifert Imre festményein


Debrecen régi külvárosi hangulata és az alföldi táj hajdani hagyományos élete éppúgy tetten érhető Szeifert Imre színpompás festményein, mint a balatoni vidék és a távoli Olaszország varázslatos atmoszférája. Reprodukciók: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Szeifert Imre: Önarckép

A Balmazújvároson élő Holló László-díjas festőművésznek 2024. szeptember 3-án nyílt kiállítása a debreceni Méliusz Központi Könyvtár első emeleti kerengőjén. Itt készítettük cikkünk reprodukcióit.


A tárlatot dr. Cs. Tóth János művészeti író nyitotta meg, Mezősi Levente közreműködésével.


A paravánokra helyezett alkotásokon virágcsendéletekben és lányokban is gyönyörködhetünk. Az alábbi két hölgyön a rácsozást mi követtük el, hogy a szemérmesebb olvasónkat ne érje sérelem.


Mindemellett ezen a különleges prezentáción a fények és az árnyékok is fontos szerepet kapnak, akárcsak a misztikus hangulatú épületek udvarai, lépcsőházai és belső terei.


Lenyűgöző arca ismerhető meg a Balatonnak és a Badacsonynak is:


A következő képeken Itália, illetve Velence semmihez se fogható élményei elevenednek meg.


A Színélmények című kiállítás pedig szeptember 21-ig csodálható meg élőben a Bem téri intézményben.




Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése