Keresés ebben a blogban

2024. szeptember 3., kedd

Még megcsodálható az öt méter magas Életfa

Debrecenben a 2024-es virágkarnevál és az Élő ige éve alkalmából Életfát állított a Tiszántúli Református Egyházkerület az Egyetemi Templom főkapuja elé. Pikó Sándor öt méter magas műve még 2024. szeptember 2-án is megcsodálható volt. Fotók: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Az Életfa 2024. 09. 2-án. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Az egyházkerület korábbi tudósítása szerint Fekete Károly püspök így fogalmazott a szép alkotásról: „A két tér: az egyetem, azaz a tudomány temploma, valamint az Isten háza között van kapcsolat, hiszen már az Édenkertben is egymás mellett állt az Élet fája és a Tudás fája. A mi üzenetünk ezen a virágkarneválon az, hogy a szent és a profán között van átjárás, és a templom kapujában egy olyan hívogató alkotás áll, amely az életről üzen.” Érdemes tehát még megtekinteni ezt a különleges Életfát, a szökőkút előtti – már elbontott – ünnepi oázis pedig ebben az összeállításunkban idézhető fel.

Ilyen volt a medencénél. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A templom előtt. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése