Keresés ebben a blogban

2023. december 25., hétfő

Aranybika, Ferenc József út, Vidoni Szalámigyár, Göcs, mai belváros és középkori kardok... – a Ti képeiteken

Debrecen régmúltjáról és nem túl távoli jeleneteiről ismét sok csodás képmásolatot osztottak meg velünk az olvasóink hozzászólásban vagy üzenetben, illetve a dkepeslapok@gmail.com címre küldve.


Az első képen az Aranybika Hotel pompázik, aztán a Ferenc József útban gyönyörködhetünk a Hangya-bérházzal, valamint a vármegyeházával. Ezeket Varga József csatolta, akárcsak a Kossuth utcán tündöklő Csokonai Színház muzeális üdvözlőkártyáját.



A Debreceni Ruhagyár történetéről szóló cikkünkhöz Pósán János mellékelt képeket a hajdani Vidoni Szalámigyár dolgozóiról. A két vállalat úgy kapcsolódik egymáshoz, hogy a szalámigyár épületeiben rendezték be a Domb utcai ruhagyárat. Köszönjük ezeket a képeket is!




Répás Zoltán a Kassai úton működött csapágygyár históriáját felelevenítő összeállításunkat egészítette ki a cég alábbi két jellegzetes kártyanaptárával.


Mindezeken kívül Debrecen mai életéről is jöttek képek. Pásztor István, továbbá Horváth József szintén a főutca arcairól mellékelte a felvételeit, melyek közül az első a Kistemplomból készült. 

A Piac utca és a Kossuth tér látképe egy szép nyári napon. Fotó: © Pásztor István

Mostani anyagunkban Bányai Sándor fotója révén még a hófödte Dósa nádor téren is megpihentethetjük a tekintetünket, ugyanakkor Imre Kosa Kósa képe révén a Déri Múzeumba is ellátogatunk. Olvasóifotó-összeállításunk előző részei itt csodálhatók meg.

A Piac utca a Régi Városházánál, szemben a Nagytemplom. Fotó: © Horváth József

Kedves Olvasóinkat pedig továbbra is arra buzdítjuk, hogy archív és friss képeiket, témajavaslataikat küldjék el nekünk közzététel céljából a dkepeslapok@gmail.com címre! Köszönjük szépen!

A Dósa nádor tér 2023. december 23-án. Fotó: © Bányai Sándor

DBKL

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése