Keresés ebben a blogban

2024. március 26., kedd

A feltámadás virágai a temetőben, húsvét előtt 5 nappal


Debrecen 2024-es gyönyörű tavaszán, március 26-án a Debreceni Köztemetőt is meglátogattuk, és örömmel állapítottuk meg, hogy mennyi szép virág tündököl a fákon-bokrokon és persze a sírokon is. Az előbbire példa a fenti magnóliás jelenet, az utóbbit pedig a ravatalozó előtt készített alábbi felvételünk is illusztrálja. Fotók: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

A nagyerdei köztemető főépülete 2024. március 26-án. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A nyughely fái alatt bolyongva, megörökítettük a két rokon és természetbarát, Diószegi Sámuel, valamint Fazekas Mihály szép sírköveit is. Azt viszont ugyanakkor szomorúan tapasztaltuk, hogy mennyi nagy fenyő mutatja a kiszáradás jeleit.

Diószegi Sámuel sírja, valamint annak közelében Fazekas Mihály nyughelye. Fotók: © Debreceni Képeslapok

A Debreceni Köztemetőben a következő képen szereplő szép, art deco sítílusú mauzóleum mellett se mentünk el „szó nélkül”. Kívül pedig az Ady Endre út állapota is okot adott arra, hogy tüzetesebben szemügyre vegyük, no de az már egy másik történet – lásd ebben az új cikkben.

A különleges sírbolt a központi ravatalozó közelében. Fotó: © Debreceni Képeslapok

DBKL

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése