Keresés ebben a blogban

2024. március 12., kedd

Az ezredforduló Debrecene 16 csodás retro képen


Debrecen 1990-es évekbeli arcáról bocsátott rendelkezésünkre képeket Lánczi Imre Kedves Olvasónk.

A 30 évvel ezelőtti Szent Anna, valamint Széchenyi utca és Piac utca

A fenti fotókon a 30 évvel ezelőtti Szent Anna, valamint Széchenyi utca és természetesen a Piac utca  élete elevenedik meg, köztük az akkori Régi Posta Étterem az egykori cégérével. A következő képpáron a Kistemplom, továbbá a Sesztina-üzlet korabeli miliőjén nosztalgiázhatunk.

A Piac utcai Kistemplom és Sesztina-üzlet az ezredfordulón

Az alábbi muzeális fotókon a Péterfia utcai Serházra, a Széchenyi utcai Könyves Tóth-házra, valamint a Kossuth utcán álló, 2023-ban renovált Kis Orbán-házra is ráismerhetünk.

Szent Anna (?), Péterfia, Széchenyi és Kossuth utcai épületeink az ezredforduló idején

Nem marad ki a sorból a Déri Múzeum, a 2023-ra felújított Csokonai Színház és a szintén megszépített egykori Angol Királynő Szálló, valamint a napjainkban nem működő Régi Vigadó se.

A Déri Múzeum, a Csokonai Színház, az egykori Angol Királynő Szálló és a Régi Vigadó az ezredforduló idején

Tovább görgetve, rácsodálkozhatunk a Szabadság Étteremre és a Szent Anna templomra is. Köszönjük szépen a képeket! Kedves Olvasóinkat továbbra is arra buzdítjuk, hogy régi és friss képeiket, témajavaslataikat küldjék el nekünk közzététel céljából a dkepeslapok@gmail.com címre!

A Piac utcai Szabadság Étterem és a Szent Anna utcai Szent Anna Templom az ezredfordulón


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése