Keresés ebben a blogban

2024. március 14., csütörtök

Ragyogó szirmokat bontottak a debreceni magnóliák

A Piac utcai magnóliafa 2024. március 14-én (háttérben a püspöki palota és a Nagytemplom). Fotó: © Debreceni Képeslapok

Debrecenben a Piac utca híres magnóliafája általában az utolsók között szokott kivirágozni. Így van ez 2024 tavaszán is, de persze az enyhe feburár miatt most ez a fa is korábban bontott szirmot. Képeinken ezt a szép növényt örökítettük meg 2024. március 14-én, a nemzeti ünnep előtti napon. A fotókon a Nagytemplomban, valamint a püspöki palotában is gyönyörködhetünk.

Amilyen eldugott, annyira káprázatos ez a magnólia a Ruyter utcában. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Ezeken kívül a Zsuzsi melletti Ruyter utcában is hatalmas magnóliakelyhek késztetnek megállásra. Annak közelében, a Kolónia utca délnyugati sarkán is mesés látvány tárul fel!

Nagyra nőtt magnólia a Kolónia utcában, 2024. március 14-én. Fotó: © Debreceni Képeslapok

felüljárónál érdemes megcsodálni a Kolónia utcai magnólia melletti, fehér virágú fát is, mely a 2024. március 14-i ottjártunkkor éles kontrasztot alkotott a híddal. Ez nem magnólia, de fantasztikus sziromzuhatagok hajladoznak rajta a tavaszi szélben. 

Fehér sziromzuhatag a Faraktár utcai felüljárónál. Fotó: © Debreceni Képeslapok

DBKL

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A magnóliafa mögött a Nagytemplom és a 130 éve elhunyt Kossuth Lajos
szobra. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése