Keresés ebben a blogban

2024. március 14., csütörtök

Zebra a Bikánál, Unió Áruház, Vörös Hadsereg útja, korikulcs, Nagytemplomos könyvjelző a Ti régi képeiteken

A Debreceni Képeslapok több múltidéző képet, relikviát is kapott mostanában Kedves Olvasóinktól a 2024 tavaszi felvételeik mellett, úgyhogy ezúttal ezen küldemények közül szemezgetünk. Az első fotón az Aranybika Szálloda pompázik a Vörös Hadsereg útján, ahol már az Unió Áruház épülete is látszik. Az 1982-es kártyanaptárt Répás Zoltán osztotta meg a közösségünkkel (hátoldala a cikk végén).

Könyvjelzők a Szalag- és Zsinórgyár debreceni üzeméből. Fotó: © Rozs Szilvia

Az egykori Szalag- és Zsinórgyár debreceni üzeméről szóló összeállításunkhoz Rozs Szilvia csatolta a fotóját, amin a vállalat által készített könyvjelzők láthatók hímzett Nagytemplommal. Dobos Márta a lebontott nagyerdei csónakázóhoz kötődő emlékeit idézte fel a mellékelt fotójával, amin az ottani téli korcsolyázásokhoz használt korcsolyarögzítő csavarhúzót mutatta be.

Az egykori, cipőre erősíthető korcsolyák csavarkulcsa. Fotó: © Dobos Márta

Az egyik túraajánló cikkünk Egerbe vezetett a minap, s ebben a minarettel foglalkoztunk. Összeállításunkhoz Nagy Tamásné az alábbi felvételét mellékelte. Ezen az egri várnak a minaretből feltáruló panorámájába avatta be az érdeklődőket.

Az egri vár látképe a minaretből. Fotó: © Nagy Tamásné

Kedves Olvasóinkat továbbra is arra buzdítjuk, hogy régi és új fotóikat, képeslapjaikat, témajavaslatainkat küldjék el nekünk közzététel céljából a Facebook-oldalunk idővonalára vagy a dbkepeslapok@gmail.com címre. Köszönjük szépen!

Az Aranybika 1982-es kártyanaptárának másolatát Répás Zoltántól kaptuk. Fotó: © Mahir


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése