Keresés ebben a blogban

2024. március 15., péntek

Ünnepi programok Debrecenben 2024. március 15-én, 1848-as forradalmunk 176. évfordulóján

Debrecen már a 2024-es tavaszi nemzeti ünnep előtti napon díszbe öltözött. Felvirradt a megemlékezés napja is, az alábbiakban az ünnepi programokat ismertetjük a Debrecen.hu összeállítása alapján.
Fotók: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Hagyományőrző huszárok és nosztalgiavillamos a debreceni Piac utcán, egy korábbi nemzeti ünnepen. Fotó: © Debreceni Képeslapok
  • 8.30, Kossuth tér: térzene
  • 9.00, Kossuth tér: az Országzászló felvonása katonai tiszteletadás mellett
  • 10.00, Petőfi tér: ünnepi megemlékezés és koszorúzás. Közreműködnek: Alföld Színpad, Debreceni Ady Endre Gimnázium diákjai, Debreceni Népi Együttes, Hajdú-Bihar Vármegyei Huszár Hagyományőrző Egyesület, Sárándi Dalárda, Szeredás Népzenei Együttes és 175 debreceni diák.
  • 10.30 Petőfi tér – Piac utca – Kossuth tér: ünnepélyes masírozás – az 1849-es debreceni események megelevenítése
  • 11.00, Kossuth tér: „Ébredjetek, hisz örömünnepünk van!” Ünnepi műsor és koszorúzás. Közreműködik: Antoni Norbert, Csata Zsolt, Hajdú Imelda, Papp István, Varga Klári, Vranyecz Artúr, a Csokonai Nemzeti Színház Debrecen színművészei, Debreceni Ady Endre Gimnázium diákjai, Debrecen Helyőrségi Zenekar és a Debreceni Népi Együttes. Beszédet mond: Papp László polgármester.
  • 16.00, Kossuth tér: „Talpra magyar, hí a haza!” – gálaműsor. Közreműködnek: Debreceni Hajdú Táncegyüttes, Debreceni Honvéd Táncegyüttes, Debreceni Népi Együttes, Forgórózsa Táncegyüttes, Főnix Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttes, Hortobágy Néptáncegyüttes
  • 17.00, Kossuth tér: az Országzászló levonása katonai tiszteletadás mellett.
Petőfi Sándor szobra a debreceni Petőfi téren. Fotó: © Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A debreceni főtéren álló Kossuth-szoborcsoport részlete. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése