Keresés ebben a blogban

2024. március 17., vasárnap

Debrecen legidősebb felüljárója a Vágóhíd utcán (1910)

A Vágóhíd utcai felüljáró 2024 márciusában. Fotó© Debreceni Képeslapok

Debrecen legrégebbi felüljárója a Vágóhíd utcán 1910 óta álló vasúti híd. Ez szolgálta ki a dohánygyár, Loki-pálya, Zsibogó, húsüzem, Barnevál stb. óriási forgalmát és a ma sem kicsi közlekedést, így szinte kész csoda, hogy még létezik. Főként, hogy 1911 márciusától 1975 nyaráig a 4-es villamosok is a felüljárót használták.  Fotók, videók© Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok


Viszont a létesítmény már elég rozoga, így 2023 novembere óta súlykorlátozás vonatkozik rá. Az akkori híradás szerint a távlati elképzelés az, hogy új felüljárót építenek, aztán pedig lebontják a mostanit. Emiatt lörökítettük meg alul-felül a létesítményt, a vasúti és a közúti forgalmát, valamint az eredeti rácsait, megmaradt kandelábereit és téglafalait is.


A fenti videónkban az is megcsodálható, hogy milyen az, amikor teherszerelvények és KISS emeletes vonat halad át a Vágóhíd utcai felüljáró alatt.

A Vágóhíd utcai felüljáró 2023. október 29-én, a temetői csőszház felől. Fotók, videók© Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A Vágóhíd utcai felüljáró a Faraktár utca felől, 2023 novemberében. © Debreceni Képeslapok

Vágóhíd utcai anyagaink új és régi fotókkal:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése