Keresés ebben a blogban

2024. március 6., szerda

Omló lépcsők, törött járda a Faraktár utcai felüljárón

Debrecenben ijesztő dolgok történnek a Faraktár utcai felüljáróval. Korábban például a felső pereméről hullottak betondarabok, s emiatt a fenntartó társaság munkatársai hálókat szereltek az érintett helyekre, hogy felfogják a veszélyes törmelékeket. Fotók, videó: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Jókora törések a Faraktár utcai felüljáró északkeleti lépcsőin 2024. március 5-én. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Most, 2024. március 5-én sajnos újabb elgondolkodtató fejleményeket örökítettünk meg a 45 éves létesítményről. Összeállításunk fotóin és az alábbi videóban ezt az állapotot mutatjuk be.


A videóban az északkeleti lépcsőt filmeztük le, s jól látható benne az is, hogy jelentős méretű betondarabok hiányoznak a fokokból. A többi lépcső is máladozik, de szerencsére egyelőre nem ennyire. Az arra járókban azonban ezek láttán megfogalmazódhat az is, hogyha ilyen állapotban van a lépcső, amit csak gyalogosok használnak, akkor milyen lehet az úttest?

Összetört, koszos burkolat a Faraktár utcai felüljáró északi járdáján, 2024. március 5-én. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Mindemellett sajnos a járda is elszomorító képet mutatott az ottjártunkkor. Az északi járda például nemcsak koszos és porral borított, hanem több helyen a burkolata is már-már bokaficamítóan összetört.

A Faraktár utcai felüljáró egyik omló északkeleti lépcsője 2024. március 5-én. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Remélhetőleg mihamarabb megszüntetik ezeket a hibákat, mivel a lábnak, cipőnek, illetve a tüdőnek is károsak. A Faraktár utcai felüljáró körüli illegális átjárókról ebben a cikkünkben írtunk.

A Faraktár utcai felüljáró egyik fedlapja az északi járdán, 2024. március 5-én. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A Faraktár utcai felüljáró omló északkeleti lépcsői 2024. március 5-én (részlet). Fotó: © Debreceni Képeslapok

Frissítés: a 2024. április 9-i ottjártunkkor örömmel tapasztaltuk,
hogy rendbetették a híd lépcsőit. Fotó: © Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A Faraktár utcai felüljáró északnyugati lépcsője lentről nézve, 2024. március 5-én. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése