Keresés ebben a blogban

2024. március 25., hétfő

Tavaszi időutazás a debreceni Kígyó, Csigekert, Vágóhíd, Töhötöm utca környékén – a Tőletek kapott szép képeken

A Lorántffy és a Kígyó utca találkozásánál lévő kis tér 2014-ben. Fotó: © Répás Zoltán

Debrecen közelmúltjáról és jelenéről kapott a Debreceni Képeslapok újabb szép felvételeket a Kedves Olvasóitól, így ezúttal ezek közül válogatunk. Az első képet Répás Zoltán csatolta a Kígyó és a Lorántffy utca találkozásának 10 évvel ezelőtti arcáról, amikor például még nem szedték fel a világos ház körüli múltidézó, hangulatos téglajárdát. Fazekas Sándor következő képei a jelenbe, 2024 márciusába repítenek minket, és a cívisváros tavaszi színeit élvezhetjük rajtuk.

2024 tavasza Debrecen három utcájában. Fotók: © Fazekas Sándor

Foglalkoztunk a Vágóhíd utcai régi temető csőszházának sorsával is. Ennek a cikkünknek a Facebook-megosztásához Tóth Gyula mellékelte az archív felvételeit, melyeket akkor készített, amikor még nem kellett befalazni az épület nyílászáróit.

A Vágóhíd utcai régi temető csőszháza, anno. Fotó: © Tóth Gyula

A Vágóhíd utcai régi temető csőszháza és hajdani melléképületei. Fotó: © Tóth Gyula

Az utolsó fotón a 130 éve elhunyt Kossuth Lajosra emlékező cikkünkhöz csatolt képet mutatjuk be, melyet Gáspár János osztott meg a közösségünkkel. A felvételen a kormányzó széke csodálható meg, amit a Nagytemplomban állítottak ki. Köszönjük szépen! Kedves Olvasóinkat pedig továbbra is arra buzdítjuk, hogy régi és új fotóikat, képeslapjaikat, témajavaslatainkat küldjék el nekünk közzététel céljából a Facebook-oldalunk idővonalára vagy a dbkepeslapok@gmail.com címre. 

Kossuth Lajos széke a debreceni Nagytemplomban. Fotók: © Gáspár János


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése