Keresés ebben a blogban

2024. április 30., kedd

Sumen, Klaipeda, Burgundia utcai friss panorámaképek Szent Anna és Kandia utcai szép épületekkel, növényekkel

Kilátás a Szent Anna utcára a 32. szám alatti 10 emeletes lakóház tetejéről. Fotó: © Oláh Róbert

Debrecen belvárosának környékéről, a Szent Anna utca 32. szám alatti házat övező területekről készített magaslati fotóit bocsátotta a Debreceni Képeslapok rendelkezésére Oláh Róbert Kedves Olvasónk. Az első felvételén a Szent József Gimnázium, valamint a Szent Anna Székesegyház és a Svetits Intézet is kiválóan látszik. A második képen a Wesselényi városrészre és a szomszédos Sumen utcára nézhetünk le (a fotó bal sarkában látható sárga épületben keresztelték meg Petőfi Sándor fiát, Zoltánt), utána pedig a Kandia városrészt határoló Klaipeda utcára, ami a Burgundiában folytatódik.

A Sumen utca látképe a fotó jobb alsó sarkában Petőfi Zoltán megkeresztelésének helyszínével. Fotó: © Oláh Róbert

A képen a Svetits Intézet, Titász, Klaipeda és Burgundia utca, Nagytemplom, Fórum... Fotó: © Oláh Róbert

A következő fotón az a park zöldell, ahol a Déri téri padok egyik másolata található. A képen ugyanakkor a Fényes udvari víztorony, valamint a Verestemplom is szépen kirajzolódik. Az utolsó képek egyik főszereplője pedig az Attila téri görögkatolikus főszékesegyház.

A Klaipeda utca mögötti tömbbelső, ahol a Déri téri padok egyik másolata is megbújik. Fotó: © Oláh Róbert

Kedves Olvasóinkat továbbra is arra buzdítjuk, hogy archív és friss képeiket, témaötleteiket küldjék el nekünk publikálás céljából a dkepeslapok@gmail.com címre vagy a Facebook-oldalunk idővonalára!

A Szent Anna utca és az Attila tér a fotózáshoz használt tető részletével. Fotó: © Oláh Róbert

Oláh Róbert további panorámafotói:
A Szent Anna és a Kandia utca melletti tömbbelső a Verestemplommal és a görögkatolikus főszékesegyházzal. Fotó: © Oláh Róbert


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése