Keresés ebben a blogban

2024. április 29., hétfő

Debrecen városi elöljáróinak egykori esküje

Debrecenben és hazánkban 2024. június 9-én, vasárnap zajlanak az önkormányzati és az európai parlamenti választások. Voksaink révén ekkor dönthetjük el, hogy kik képviseljenek minket a leendő helyhatóságokban képviselőként, polgármesterként stb., valamint kik nyerjenek mandátumot az EP-be.

A debreceni városatyák egykori esküszövegének idézete a helytörténeti fotótár korábbi, Hatvan utcai székházában volt kiállítva, annak idején ott kaptuk lencsevégre. Fotó: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

A megfelelő választás, ama bizonyos „X” jó helyre tétele érdekében is érdemes megszívlelnünk a cívisváros hajdani elöljáróinak esküjét, s azt is figyelembe vennünk, hogy kik lehetnek azok a jelöltek, akik a testületekbe jutva, képviselőként is szigorúan a fenti eskü szellemében járnak el.

A debreceni városháza egy békebeli, szép képeslapon. Fotó, Kiadó: Ismeretlen


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése