Keresés ebben a blogban

2023. augusztus 16., szerda

Az 1976-os Debreceni Virágkarnevál gyönyörű pillanatai

Debrecen 1976-ban már a 11. virágkarnevált rendezte meg az akkorra már hagyományos felvonulással és stadionműsorral. Összeállításunkban a Kedves Olvasónktól, Kathi Ferenctől kapott saját korabeli képeit osztjuk meg, s ezeket egészítjük ki a Főnix Rendezvényszervező Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. 2009-es jubileumi kiadványának archív fotóival.

Ízelítő az 1976-os fellépők közül, a Főnix Nkft. 2009-es „A 40. Debreceni Virágkarnevál jubileumi kiadványa”-ból reprózva

Az album leírása szerint az 1976-os virágkarnevál első helyezettje vállalati kategóriában a Biogal virágkocsija lett, ami füstokádó sárkányt és boszorkánykonyhát elevenített meg – ez idézhető fel a fenti montázs jobb alsó fényképe segítségével. 

A montreali olimpia tiszteletére készített kocsi az 1976-os virágkarneválon, a Nagyerdei Stadionban. Fotó: © Kathi Ferenc

A Biogal kompozícióját a Tóth Árpád Gimnázium formatáncos csopotja kísérte.

A Csokonai Színház kocsija az 1976-os virágkarneválon, a Nagyerdei Stadionban. Fotó: © Kathi Ferenc

Az akkor még csupán egynapos, augusztus 20-i fesztiválon a Barnevál és a hajdú-bihari vendéglátó vállalat is kocsit indított, s ez egy nagy pulykát ábrázolt – lásd a fent közzétett montázs bal alsó fotóján. Az 1976-os virágkarneválon szintén szerepelt a Debreceni Kertészeti Vállalat; a cég kocsija a Nagytemplomot és a Rákóczi-harangot jelenítette meg gyönyörű virágok révén.

A kertészeti vállalat Nagytemplomos, Rákóczi-harangos kocsija 1976-ban a Vörös Hadsereg útján. Fotó: Főnix Nkft.

DBKL

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Táncos lányok a Nagyerdei Stadionban, az 1976-os virágkarneválon. Fotó: Főnix Nkft.

Huszárok az 1976-os virágkarneválon, a Nagyerdei Stadionban. (Nyitóképünk teljes méretben.) Fotó: © Kathi Ferenc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése