Keresés ebben a blogban

2024. augusztus 28., szerda

A Refi, Plaza, Párizsi Udvar és a Hilton a magasból


A debreceni Péterfia városrész és a belváros ritkán látott jeleneteit ismerhetjük meg Kedves Olvasónk, Oláh Róbert friss fotói révén, melyeket a Debreceni Képeslapok rendelkezésére bocsátott. Az első felvételen a Református Főgimnázium palotájára csodálkozhatunk rá, amit ugyanaz a Petz Samu tervezett, akinek a Méliusz téri Verestemplomot is köszönhetjük.

A Hilton hátsó része. Fotó: © Oláh Róbert

A fenti udvart és a felhőket is a Péterfia utca 4. számú ház tetejéről szemlélhetjük. Érdekessége, hogy az épületsorban a sok ablakos nagy tömb nem más, mint az új Hilton Garden Inn szálloda hátsó fertálya. Oláh Róbert nem mellékesen a Hunyadi utcának a Párizsi Udvar és Református Főgimnázium közötti szakaszát is lencsevégre kapta, íme:

Hunyadi utcai látkép. Fotó: © Oláh Róbert

A következő felvételen is az iménti rész látható, de a Refi teljes főhomlokzatával.

Nyitóképünk egy másik szögből. Fotó: © Oláh Róbert

Nagyon különleges látványt nyújt a Hunyadi utca nyugati szakasza is a Péterfia 4. alatti tetőről. Köszönhető ez a párhuzamos vonalaknak, a néptelen környéknek és a hosszú zöld idomnak is...

A Hunyadi utca. Fotó: © Oláh Róbert

A Plazát épp renoválják – ugye, milyen furcsán hat ez is a magasból? A továbiakban a Párizsi Udvar teljesebb látképén, a Péterfia utca panorámáján és a lenti különleges járműveken is ámuldozhatunk.

A Debrecen Plaza. Fotó: © Oláh Róbert

A Párizsi Udvar. Fotó: © Oláh Róbert

Kedves Olvasóinkat továbbra is arra buzdítjuk, hogy archív és friss képeiket, témaötleteiket küldjék el nekünk publikálás céljából a dkepeslapok@gmail.com címre vagy a Facebook-oldalunk idővonalára!

A Péterfia utca eleje. Fotó: © Oláh Róbert


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése