Keresés ebben a blogban

2024. augusztus 28., szerda

A barokk Eger fényűző strandja


Debrecenből az Egerben pompázó strandon „hawaiioztunk” 2024. augusztus 25-én, midőn Noszvajt és a szintén közeli Szilvásváradot is meglátogattuk. Fotók, videó: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok


Az egriek és a vendégeik igazán nem panaszkodhatnak a fürdőzési lehetőségek miatt se, hiszen a hatalmas és gyönyörű strandon kívül az ugyancsak méltán híres törökfürdő (lásd lentebb), valamint két káprázatos uszoda is szolgálja a vizek kedvelőit és a sportolókat.


A részlegesen télen is üzemelő strandon fedett medencék is találhatók a kinti medencék mellett. Próbáltuk megszámolni a kintieket, de ez nem könnyű, hiszen valóban igen sok van belőlük: mintegy másfél tucat. Mindenesetre a fenti videónkban és az alábbi montázsban is szereplő barlangfürdős dögönyözős medence egészen lélegzetelállító:

A dögönyözős barlangfürdő. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Az egri strandon nemcsak fürdőmedencék, hanem díszmedencék is ámulatba ejtik a vendégeket. Jelesül például a vízi növényes és a teknőcös medence is egyaránt nagy kedvencnek számít itt.

Törökfürdő, banánfák. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Mindemellett fantasztikusan ötletes, látványos és tágas a gyermekmedence, ugyanakkor szintúgy szuper az úszó- és a csúszdás medence is!

Barlang és teknőctó. Fotók: © Debreceni Képeslapok

A medencék közti területeket sok-sok gyep és árnyat adó bokor, fa borítja. Az alábbi képpár kupolája alatt pedig kinti medence és benti medence is megbújik...

A második kép kupolája alatt. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Az említett díszmedencék önálló kertészeti műalkotásokként is brillíroznak!

Barlang és dísztó. Fotók: © Debreceni Képeslapok



A következő képen bemutatott úszó- és csúszdás medencék szintén szerepelnek a fenti videóban.

Úszó- és csúszdamedencék. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Sőt, a medencék között különféle szobrok is felfedezhetők. Mi nagy forróságban vendégeskedtünk itt, de a medencék fölötti napvitorlák révén éppúgy található árnyékosabb rész, mint a lomboknak köszönhetően.

A törökfürdő részlete. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Kellemes kikapcsolódást és nagyon jó élményeket kívánunk az idelátogató Debrecenieknek is!

Utalás a török korra. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Bónuszképeinken a gyönyörű Egernek a strandon kívüli nevezetességeiből szolgálunk ízelítővel...

Agria Park és bazilika. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Turisztikai cikkeink sok fotóval:
A püspökség udvara. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése