Keresés ebben a blogban

2024. augusztus 6., kedd

Klinikapalota, rendőrszékház, Verestemplom, Tócó-patak és újkerti óratorony – a Tőletek kapott szép fotókon

A klinikák főépülete. Fotó: © Makainé Nagy Gabriella

Debrecen mindennapi életéről ismét több szép képet kaptunk Kedves Olvasóinktól. E fotók közül válogatva, az első felvételen Makainé Nagy Gabriellának köszönhetően a klinikatelep Nagyerdei körúti főépületében gyönyörködhetünk. A következő képet Bányai Sándor készítette a Kossuth utcai rendőrpalotáról, amit Borsos József tervezett.

A rendőrség díszkapuja. Fotó: © Bányai Sándor

Masits István a közelben található Verestemplom egy szép arcát örökítette meg:

A Verestemplom. Fotó: © Masits István

Elhagyva a belvárost, Madar Anikó a Tócó-patak mentén tett kerékpáros túrája felvételeit osztotta meg velünk, mégpedig Zelemértől egészen Sárándig csokorba kötve a képeket. Józsa Judit pedig a kertjüket díszítő kis óratorony fotóját mellékelte, s mint látható, ez bizony az egykori újkerti kispiac eredeti óratornyának az élethű makettje. Köszönjük szépen ezt is!

Végig a Tócó mentén. Fotó: © Madar Anikó

Kedves Olvasóinkat továbbra is arra buzdítjuk, hogy archív és friss képeiket, témajavaslataikat küldjék el nekünk közzététel céljából a dkepeslapok@gmail.com címre vagy a Facebook-oldalunk idővonalára!

Az óratorony miniben. Fotó: © Józsa Judit

DBKL

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése