Keresés ebben a blogban

2024. augusztus 28., szerda

Noszvaj mesés utcáin


Debrecenből ezúttal az Eger vonzáskörzetében található Noszvajra kirándultunk 2024. augusztus 27-én, a szilvásváradi túránk másnapján. Fotók: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

A buszváró és a faluház. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A faluközpontba érve elsőként a virágokkal díszített és könyvespolcokkal ellátott buszváró nyűgözött le minket. Ugyanakkor a sok virág is tetszetős, melyekből itt rögtön a polgármesteri hivatal és a lenti képen megcsodálható szomszédos Kultúrkuckó ablakaiban is sok tündököl.

Temető, templom stb. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A központtól nem messze egy székelykapus, régi temető is megbújik a fák alatt (lásd a fenti képen). A község híressége a Gazdaház, a De La Motte-kastély, a Csendülő és a Meseút házai is:


Noszvajon sok olyan népi építészeti stílusú házban gyönyörködhetünk, amiket példásan rendben tartanak. Itt is megannyi pince sorakozik, és vendéglátóhely is szép számban várja a látogatókat.

Festői épületek. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Lássunk is további csodás épületeket Noszvajról!


A település északnyugati határában fekszenek a török időkből származó híres barlanglakások, ahol most művésztelep működik.

A barlanglakások földje. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Mi nagy hőségben, napernyővel jártuk be Noszvajt, s ez is nagy élmény volt, de aki teheti, ősszel látogassa meg ezt a helyet, ami persze minden évszakban szép. Utolsó képünkön a virágoktól roskadozó és csodás házakkal tarkított noszvaji utcákból mutatunk jellemző jelenetet:


Turisztikai cikkeink sok fotóval:
Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése